ETUSIVU   |   RYHMÄT   |   TOIMINTAA   |   ESKARI   |   VANHEMMILLE   |   ARVOT JA TAVOITTEET   |   HISTORIA

Viikoittaista toimintaa Tuikussa

 

 

Liikunta on tärkeä osa lasten jokaista päivää. Varmistamme lasten riittävän liikunnan saannin ohjatuin pihaleikein päiväkotimme omalla viihtyisällä pihalla, retkin läheisiin leikkipuistoihin ja ohjatulla sisäliikunnalla omassa pienessä liikuntasalissa, jossa meillä on erilaisia sisäliikuntavälineitä lapsille.

 

Muskari on kaikille Tuikun lapsille ikäryhmittäin. Tavoitteena on antaa lapsille iloisia kokemuksia musiikista, laulamisesta ja musiikin tuottamisesta erilaisin rytmisoittimin.

 

Kädentaidot ja hienomotoriikka vahvistuvat monipuolisten piirtämis- ja askartelutehtävien avulla. Lapsi oppii käyttämään erilaisia välineitä, materiaaleja ja työtapoja. Hän oppii havainnoimaan ja arvostamaan työskentelyään ja iloitsee itseilmaisusta ja uuden luomisesta.

 

Leikki on lapsille luontaista toimintaa. Lapsilla on päivittäin mahdollisuus omaehtoiseen leikkiin ja toimintaan ulkona ja sisällä. Leikissä lapsi oppii vuorovaikutustaitoja ja luo uutta mielikuvituksensa ja kokemustensa avulla.

 

Retket Malmitalon ilmaiset lastentapahtumat tarjoavat lähes viikoittain mahdollisuuden retkille. Ryhmät ovat osallistuneet muun muassa elokuviin, nukketeatteriin ja satutunnille.

Lähistöllä on Filpuksen leikkipuisto, Pihlajamäen nuorisopuisto sekä Karviaismäen leikkipaikka ja urheilukenttä, jonka laidalla on myös hyvä pulkkamäki talvisiin leikkeihin.

Eskariryhmä retkeilee mielenkiintoisin kohteisiin myös Helsingin keskustaan. Koko päiväkodin lapset ovat osallistuneet keväisin Tuikun omaan koko päivän kevätretkeen läheiseen leirikeskukseen, jossa on retkeilty lähimaastossa ja vietetty retkielämää leirikeskuksen tiloissa.

 

Ilmaisutaitoa lapset pääsevät harjoittelemaan kevät- ja joulujuhlissa, joihin harjoitellaan viikoittain noin kuukautta ennen juhlaa. Juhlassa on hienot lasten tekemät lavasteet ja koristeet. Juhlassa lapset pääsevät ikätasonsa ja omien toiveidensa mukaan esiintymään näytelmissä sekä tanssi- ja musiikkiesityksissä.

 

Kerhotoiminta täydentää päiväkodin muuta toimintaa. Kerhoissa lapset harjoittelevat jotain erityistaitoa kokemusmaailmaansa sopivalla tavalla.

 

• Esiopetusikäisille tarkoitetussa kantelekerhossa opetellaan 5-kielisen

 kanteleen soittoa. Toivomme, että kerhoon osallistujilla olisi oma kannel,

 jolla voi harjoitella myös kotona.

 

• Kerran viikossa päiväkodissamme toimii venäjän kielen -kerho,

jossa tutustutaan leikkien ja laulujen kautta venäjänkieleen.

Kerhossa askarrellaan, tanssitaan ja tehdään nukketeatteria.

 

• Luontokerhossa lapset lähtevät kävelyretkelle lähiluontoon tutkimaan

ja seuraamaan vuodenajanvaihtelua. Tavoitteena on oppia

kunnioittamaan luontoa, oppia tuntemaan kasveja ja eläimiä sekä

kokea yhteisöllisyyttä ja yhteen kuuluvuutta.

 

• Perjantaisin Tuikussa on Lelupäivä, jolloin lapsi pääsee myös

halutessaan esittelemään lelunsa muille lapsille aamupiirissä ja

näin oppii ilmaisu- ja vuorovaikutustaitoja.

 

 

Karviaisrinne 2

00700 Helsinki

(09) 347 3865

paivakoti.tuikku@kolumbus.fi

 

Aukioloajat:

Ma – Pe: 07:00 -17:00